Guasha voor het paard

 Vrij en blij paard.

Ook paarden kunnen veel last hebben van spanning en vuilopeenhoping in het bindweefsel waardoor ze klachten kunnen hebben, minder vrij kunnen bewegen en niet kunnen ontspannen.

Een behandeling bestaat uit het afvoelen met de hand over de huid op bijv.  spanning of warmte/koude verschil. Daarna met een minerale steensoort (bijv. Jade of Basalt) lange slagen maken om het paard te laten wennen aan het gevoel en de spieren al een beetje te prikkelen. Onder het gladde oppervlak van de steen is elke oneffenheid onder de huid goed voelbaar, veel beter dan wanneer je met je handen over de huid strijkt. Het is een combinatie van techniek en de minerale werking van de steen die zorgt dat de afvalstoffen verwerkt worden en het bloed beter stromen gaat.

Bij plekken waar afvalstoffen zitten wordt er met korte, en wat diepere schraaptechniek gewerkt.

 

Het paard geeft zelf aan hoe hij het prettig vindt en hoe intensief er gewerkt mag worden.

De schraaptechniek  zorgt voor ontspanning, meer bewegingsvrijheid, minder pijn, betere doorbloeding en werkt ook voor een betere werking van de organen.

Een ontspannings behandeling  zorgt al voor een duidelijke verandering in het paard, zowel mentaal als fysiek.

Een ontspanningsbehandeling bestaat uit de lange strijkingen en heeft tot doel het ontspannen,  beter doorbloeden en de energie laten stromen. Afvalstoffen worden losgemaakt  en blokkades  verwijderd  (tijdsduur ruim een uur ) voor € 50,--

Het paard geniet en komt lekker los in zijn vel, blokkades worden verwijderd.

 Blessures genezen sneller of worden zelfs voorkomen.

 

Om het paard helemaal een plezier te doen is het ook fijn dat zijn ruiter los en zonder blokkades is. Een behandeling voor de ruiter duurt eveneens een uur en kost € 40--