Gefeliciteerd, u bent zwanger. 

 

Elke zwangerschap is uniek. Er groeit een kindje in je buik en er gebeurt veel in, met en rondom jou en je lichaam. Het is een mooie maar ook intense periode, waar je ten volle van wilt kunnen genieten. Tegelijk heeft je lichaam heel wat te verduren. Zeker in de laatste maanden, wanneer je in vrij korte tijd snel in gewicht toeneemt. Dit merk je aan je rug, bekken, gewrichten, nek en schouders. Het is daarom goed jezelf extra aandacht en ontspanning te gunnen tijdens deze periode. Eigenlijk zou elke a.s. moeder vanaf de derde maand regelmatig gemasseerd moeten worden. Je voelt je stukken prettiger, en dat merkt je baby ook.

 

Door de massage raak je meer ontspannen. Je spieren worden soepeler. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind. Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle veranderingen van je lichaam.

Er is uit onderzoek gebleken dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden. 

De volledige lichaamsmassage wordt uitgevoerd op de rug terwijl je in zijligging ligt en je zal dus even moeten draaien voor de andere zijde van de rug. Daarna ga je lekker op je rug liggen en volgt de massage van de benen, voeten, buik, armen gezicht en hoofd.


Als je graag alleen achterzijde benen en rug/nek/schouders gemasseerd wilt hebben kan je op je buik op een  Prenatal Massagetafel. Deze tafel is speciaal ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten. Deze extra comfortabele massagetafel zorgt ervoor dat je als zwangere vrouw eindelijk weer eens heerlijk op je buik kunt liggen en kunt genieten van een welverdiende massage. Bij de buikuitsparing zit een speciale band welke de buik perfect ondersteund. Door de kussens te verwijderen uit de borstuitsparingen is deze tafel ook uitermate geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven of om andere redenen geen druk op de borsten kunnen verdragen.